Groen- & Tuinafval

Bent u bezig met het snoeien van al het groen in de tuin? Of het nou een kleine of grote klus is, u krijgt vast wel te maken met onder meer groen- en tuinafval. Op dat moment staan wij bij REST.NL voor u klaar. Wij kunnen uw groenafval ophalen met een container of big bag, die u kunt bestellen in de webshop. Of u kunt het groenafval of tuinafval storten bij ons afvalbrengstation in Veenendaal.

Bel ons direct!Container aanvragenBezoek de webshop

Wat verstaan wij onder groenafval of tuinafval?

Groen- en tuinafval is afval wat uit de tuin komt. Zo kunnen dit bijvoorbeeld takken, struiken, bladeren, bloemen en planten zijn, maar ook restanten van het snoeien. Groen- en tuinafval is meestal onder meer afkomstig uit tuinbouwactiviteiten, bos- en natuurterreinen en openbaar groen. Bij de aanleg en onderhoud van deze gebieden komt er onder andere takken en snoeihout van bomen en struiken, plantsoenafval en agrarisch afval vrij. Na de inzameling verwerken wij het groenafval op verschillende manieren tot grondstoffen. Bijvoorbeeld; compost, de bio-industrie maar ook tot bijvoorbeeld grondstof voor het maken van nieuwe bakstenen.

Niet alles kan natuurlijk in dezelfde container, zo mogen er en aantal dingen niet bij het groenafval, Wat beslist niet bij het groen- en tuinafval mag, waarvan sommige mensen denken dat dit wel zo is, is grond, aarde en zand. Maar ook: boomstammen groter dan 1 meter, vervuiling van o.a. steen, papier, plastic, glas en overig afval, grond, zand, aarde of graszoden mogen niet bij het tuinafval.

Wanneer er ander type afval bij het groen en tuinafval zit, dan kunnen er extra kosten bij komen. En dat willen we natuurlijk niet. Bij REST.NL zijn we een milieuvriendelijk bedrijf en afval scheiden we natuurlijk op milieuvriendelijke wijze. Spreek dus van te voren goed af welk soort afval er afgevoerd gaan worden, om misverstanden te voorkomen.


Groenafval afvoeren.

Bij ons afvalbrengstation in Veenendaal kunt u al uw afval kwijt. Daarom ook uw groen en tuinafval. Dit kan bij ons zonder milieupas. Als u het bij ons komt storten meld u zich met uw voertuig bij de weegbrug en wegen we het gewicht van het voertuig inclusief afval. Dan kunt u het tuinafval storten. Als het afval is gestort moet u zich opnieuw melden bij de weegbrug en wegen we het gewicht van het voertuig zonder afval. Zo houden we een verschil over waar de prijs door word bepaald. Eenvoudig of niet? Weet u niet zeker of uw afval onder groen of tuinafval valt? Neem contact met ons op en wij denken met u mee!

Bel ons direct!

Ons afvalbrengstation zit gevestigd op de Kernreactorstraat 48, in Veenendaal.


Groenafval laten ophalen.

Wij kunnen ook uw groenafval ophalen. U kunt een container huren voor groenafval of tuinafval via onze webshop! Heeft u liever direct contact? Dan kunt u bellen naar ons kantoor, en zullen wij samen met u de afspraak inplannen. Ook denken wij mee aan de juiste oplossing voor uw afval probleem. Wij leveren de container op de locatie die u aan ons doorgeeft. Zodra de container vol zit kunt u ons een melding geven. Dat kan via de website! Maar natuurlijk ook met de telefoon of per mail. Dan komen wij het groenafval ophalen.


Vragen of wilt u weten of wij een container bij u kunnen leveren? Bel ons!
tel: 0318-571926

Direct een groenafval container huren?

Bezoek de webshop

Direct een
container
huren