10 tips voor het gebruiken van een afvalcontainer

10 tips voor het gebruiken van een afvalcontainer

Voor het plaatsen van een afvalcontainer zijn er een aantal factoren belangrijk, hier een aantal tips om het huren van een container vlekkeloos te laten verlopen.

1. Bekijk eerst altijd welk soort afval u wilt afvoeren.
U kunt vaak niet al uw afval in 1 container gooien, dit moet worden gescheiden. In de bouwafval en grofvuil containers mag je het meeste afval gemengd aanbieden. Vandaar dat veel klanten voor containers van dit type kiezen. Bij grote klussen is het vaak goedkoper je afval te scheiden. Huur dan een schoonpuin, hout, groen- & tuinafval of grondcontainer. Bij het aanbieden van afval wat niet in de container hoort kunnen er extra kosten worden doorberekend. Asbest, asbest-gelijkend materiaal, gevaarlijk afval en golfplaten mogen absoluut in geen van de containers worden aangeboden

2. Geef opdrachten voor plaatsen en afvoeren op tijd door
Als u op de volgende dag een container geplaatst wil hebben dan kunt u het beste voor 23:59 de bestelling plaatsen zodat wij er rekening mee kunnen houden in onze planning. Geef een ophaalverzoek voor 16:00 door wanneer deze vanaf de volgende dag moet worden opgehaald. Geef een wisselverzoek voor 16:00 door wanneer de containers de volgende dag moeten worden gewisseld. Wij kunnen ook op zaterdag containers plaatsen en afvoeren.

3. Maak een inschatting van de hoeveelheid afval dat vrijkomt
De 6m3 is de populairste container bij particulieren. Vaak is deze container voldoende voor klussen in en om het huis. Eén kuub (1m3) is 1-bij-1-bij-1 meter. Bekijk ook de afmetingen die vermeld staan bij de containers. Bijvoorbeeld, een 6m3 is ongeveer 365cm lang, 180cm breed en 110cm hoog.

4. Houd voldoende ruimte vrij voor plaatsing
Een vrachtwagen heeft ongeveer 2 a 3 parkeerplaatsen nodig om een afvalcontainer te plaatsen en af te voeren. De 3m3, 6m3 en 10m3 containers passen op een parkeerplaats. Onze wagens hebben verschillende formaten, zorg daarom altijd dat er genoeg ruimte is voor de wagen om de bak te kunnen plaatsen en oppakken. Het is belangrijk dat er geen objecten (bijvoorbeeld: auto’s, bouwmateriaal, lantaarnpalen) het plaatsen of afvoeren van de afvalcontainer blokkeren. Mocht de container niet kunnen worden geplaatst of opgepakt dan kunnen wij een mis rit rekenen!

5. Zorg dat de container op een veilige plaats staat
De mogelijkheid bestaat dat de omgeving dankbaar gebruik maakt van container en meehelpt deze te vullen. Op die manier betaalt je voor andermans afval en is het zelfs mogelijk dat er niet toegestaan afval in de afvalcontainer beland waar je verantwoordelijk voor bent. Als u zeker wilt zijn dat dit niet gebeurd kunt u het beste een gesloten container huren. Deze kunt u zelf afsluiten en zal voorkomen dat anderen afval in de container gooien. De gesloten 6m3 afvalcontainer is volledig af te sluiten met hangsloten. Het afval kan gemakkelijk worden aangeboden via kleppen in de lange zijde van de container.

6. Verplaats de container nooit zelf
Wanneer je de afvalcontainer zelf verplaatst bestaat de kans dat de chauffeur de container niet meer kan afvoeren vanwege obstakels, onstabiele ondergrond of omdat de vrachtwagen de draai niet kan maken. In dit geval worden extra ritkosten berekend en dien je de afvalcontainer zelf terug te plaatsen op de oorspronkelijke locatie.

7. Houd rekening met het gewicht van de afvalcontainer
Het gewicht van een volle container kan erg zwaar zijn, de vrachtwagen die ze komt plaatsen en ophalen ook. Denk hierover na voordat je een container laat plaatsen. Kan de container stabiel staan op de plaatsingsplek? Lopen er leidingen of kabels onder de grond? Zorg dat de container niet overbeladen wordt, in het bijzonder wanneer het gaat om een schoonpuin container, deze kunnen erg zwaar worden.

8. Controleer altijd of een vergunning benodigd is voor het plaatsen van een container
In 90% van de gevallen is er voor een korte plaatsing op gemeentegrond van een afvalcontainer geen vergunning nodig. Toch kan het verstandig zijn bij de gemeente te informeren. Wees er op tijd bij, het aanvragen van een vergunning kan erg lang duren. De beslissing van de gemeente wordt o.a. gebaseerd op de afmeting van de container, de duur dat deze geplaatst wordt en mogelijke overlast voor omwonenden, voetgangers en verkeer. Een container kan altijd op privégrond worden geplaatst van de huurder of als daar toestemming voor is gegeven.

9. Belaad de container tot maximaal 20 cm boven de rand
De afvalcontainer mag maximaal 20 cm boven de rand worden gevuld en wel zo dat de lading goed vast in de afvalcontainer zit, zonder delen die uitsteken. Als de container te hoog beladen is dan kunnen wij deze niet meenemen in verband met de verkeersveiligheid. Voorkom dus extra ritkosten!

10. Laat uw container ophalen via onze website
Op onze website kunt u makkelijk en snel de container laten ophalen. geef een dag van te voren aan als de container opgehaald kan worden. Zo kunnen wij er rekening mee houden in onze planning. Toch liever direct contact? Bellen kan altijd naar ons kantoor!

Nog meer weten? Lees de veelgestelde vragen of neem contact op via ons contactformulier.

Direct een
container
huren